Nyt kun pääsiäisajan paasto alkaa olla ohitse, voisi loppukuun viettää vanhojen tuhtien eräherkkujen seurassa. Palvikylkeä entisaikojen salojen samoilijat kuskasivat repussaan. Savustettu kylki säilyi voipaperiin käärittyä viikkoja.
Vaikka nykyisin viimeiset käyttöpäivät kolkuttavat jo heti ostaessa ovella, pysyy palvikylki syömäkelpoisena viileässä säilytettynä kuukausia. Mikäpä olisi perinteikkäämpää, kun levittää voita ruisleivälle ja siihen kimpale palvikylkeä. Eipä näkynyt kurkkuja tai salaatinlehtiä, sillä ”heinää” pidettiin pupujen ruokana.
Savustettu palvi käy myös tuhdittamaan hernekeittoa, syötäväksi perunoiden kanssa tai täytteeksi Silavapannukakkuihin, jos ihan puhdasta silavaa ei ole saatavilla.
Kun ne Madventuresit syksyllä julisti Lihattoman Lokakuun, niin mennäänkö toukokuun alkuun ”Heinättömän Huhtikuun” merkeissä.
Ihan vaikka vaan vitsinä ja eräperinteitä kunnioittaen