Ei aina tarvitse kaikkea tehdä itse, vaikka haluasi syödä maukasta avotulella tehtyä ruokaa. Esimerkiksi minulle tuli kiireisen päivän iltaan mahdollisuus päästä rauhoittumaan luontoon, enkä ehtinyt juuri valmistella ruokiani.
Lounaalta nepalilaisessa ravintolasta otin take away -aterian mukaani. Kypsänä ruokana se säilyi iltaan ilman ongelmia.
Kun tuli paloi, laitoin tilkan rasvaa pannulle ja hiukan jeeraa siihen kuumenemaan. Pilkoin uutta sipulia varsineen pannulle ja lisäsin vielä pähkinöitä.
Paistelin niitä hetken ja samalla pilkoin ruoka-annokseni kananlihoja vähän pienemmiksi. Kumosin lihat sekä riisit pannulle ja sekoittelin ne sipulien ja pähkinöiden kanssa sekaisin.
Otin pannulla vielä vähän tummuutta kanaan ja samalla paistui riisikin hieman rapeaksi. Vähän ennen ruuan valmistumista laitoin vielä jokusen kuivan karpalon sekaan.
Avotulen kanssa saa olla varovainen, ettei se ole liian kuumaa ja polta ruokaa pannulla. Lastaa kannattaakin käyttää paljon ja hämmentää ruokaa usein.
Valmiin ruuan söin tietenkin suoraan pannulta.