Retkinikkarin tarinat / Ruoka / Hetken mielijohde

Hetken mielijohde

with Ei kommentteja
Kesä taipuu syksyyn, mutta kun nyt on vielä hillaa tarjolla, niin muistellaanpa Kai ”Kuju” Hyttisen ideoimaa herkullista jälkkäriä. Kuutioidaan leipäjuusto ja laitetaan kuumalle pannulle runsaasti voita.

1546096_640328792730978_1935848476060378356_n

Kun leipäjuuston palat ovat saaneet hetken käristä rasvassa, lisätään pannulle hieman hunajaa ja kermaa sekä hyppyselliset kanelia ja kaardemummaa.

10685337_640328829397641_6819552777415309744_n

Annetaan poreilla pannulla ja paistetaan herkkua vähän kokoon. Kannattaa vähän hämmennellä, ettei se liian kuumassa pala pohjaan.

10653465_640328886064302_6242779372112424734_n1510006_640328852730972_5640057985283908292_n

Se annostellaan kuumana vaikka mukiin ja nautitaan tuoreiden lakkojen kanssa. Paremman puutteessa se menee myös lakkahillon kanssa. Kivan säväyksen sille antaa myös kevyt kermavaahtohuntu pinnassa.

10670164_640328919397632_2080953404840557576_n

Syksyisen metsäjälkkärin nimi Kujun kertoman mukaan on: Hetken mielijohde.

 

Share