Eihän tässä mitään ihmeellistä ole, aamupalaleipäni alkuviikosta vaan. Kun vähän uhraa ajatusta ruokatarvikkeitten säilymiselle erilaissa keleissä ja pakkaa ne asianmukaisesti, niin maastossakin saa raikkaat päälliset leivälle.
Voi ei oikein tahdo kestää lämpimässä, niin leivän pinnalle on tursotettu tuubijuustoa. Sitten rakaa sipulia ja kurkkua. Molemmat kestävät muutaman päivän esimerkiksi alumiinirasiassa.
Käsitelty lihakin säilyy verrattain hyvin. Tässä leivän päälle on leikelty hevosta. Purkissa odottelee vielä juustoviipaleet. Enemmän kypsytetyt säilyvät pidempään myös reissussa. Nämä jo vähän kihisevät kosteutta pinnalleen, mutta selviävät vielä muutaman päivän.
Leipä on vähän ongelma. Pehmeä hajoaa, kun sen sulloo reppuun. Tämä pysyi kasassa, kun leivät roikkuivat vesitiiviissä pussissa repun ulkopinnalla. Kun pussiin jättää ilmaa, eikä purista sitä tyhjäksi, ei leipäkään murene, vaikka paketti kolhiintuisi matkalla.